Tips

Zijn je koplampen dovig!!

Waarschijnlijk heb je nog nooit van dit trucje gehoord, maar het is echt iets wat je absoluut zou moeten weten. Het is niet alleen handig, maar bespaart ook nog eens flink wat geld. Een belangrijk onderdeel van je auto dat vaak vergeten wordt zijn de koplampen. Je wilt natuurlijk dat ze goed zichtbaar blijven als je ’s avonds gaat rijden. Als je merkt dat de verlichting minder wordt, denk je al snel dat er een probleem is met de koplampen. Je zou denken dat je ze simpelweg moet vervangen, maar in de meeste gevallen ligt het niet aan de koplampen zelf, maar aan het vuil dat óp de koplampen zit. Omdat er veel vuil in de lucht zit, kan het zijn dat ze snel vies worden

Beslagen autoruit  met scheerschuim geen last van!!!

 Het spreekt voor zich dat rondrijden met beslagen autoruiten erg gevaarlijk is. Daarom geven we je vandaag de tip die je nodig hebt om een beslagen autoruit te voorkomen!

Hoewel de herfst en de winter mooie jaargetijden zijn, krijgen we steeds meer te maken met koude ochtenden en beslagen autoruiten. Een beslagen autoruit belemmert niet alleen je zicht, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk. Bovendien kun je een boete van 220 euro krijgen voor het rijden met beslagen ramen.

Maar hoe voorkom je een beslagen autoruit nou op een makkelijke en goedkope manier? Wel, wat veel mensen niet weten is dat het makkelijk op te lossen is met een huishoudelijk product dat iedereen wel in huis heeft.

 

 

Steeds meer smartphones worden voorzien van een nano sim-slot. Wel vervelend, want als je een normale (micro-)simkaart hebt, past deze niet meer in je nieuwe smartphone. Nu kun je wel een nieuwe aanvragen bij je provider, maar dan moet je waarschijnlijk een paar dagen wachten. Hier lees je hoe je je simkaartje kan verkleinen naar nano sim.

Bestel je bijvoorbeeld de iPhone 6 met een abonnement, dan levert je mobiele provider netjes een nano-sim mee. Heb je een los toestel gekocht en vraag je je nu af hoe je jouw sim of micro-sim in het toestel kunt krijgen, dan zijn er twee opties.

De eerste optie is dat je een nano-sim bestelt bij je provider. De meeste providers kunnen je op korte termijn een nieuw sim-kaartje leveren. Wil je hier niet op wachten en durf je een schaar te hanteren, dan kun je ook gewoon je eigen sim-kaartje bijknippen. Let wel, dit is natuurlijk geheel op eigen risico, maar als je netjes de instructies volgt kan er eigenlijk weinig misgaan.

Klik op onderstaande afbeelding, afkomstig van TechnoBuffalo, en print deze op A4-formaat uit. Let op dat je de afbeelding op ware grote uitprint! Leg je sim-kaartje op de juiste template, trek met een dunne stift de juiste lijnen en knip vervolgens het sim-kaartje op deze manier bij. Bij oudere sims (met een grotere chip) zul je door de chip zelf moeten knippen -- als je de templates keurig volgt, kan dit geen kwaad.

 

klik hier voor de foto
microSIM_to_nano_SIM_iPhone_5_guide.png (675.83KB)
klik hier voor de foto
microSIM_to_nano_SIM_iPhone_5_guide.png (675.83KB)

 

 

met een stuk citroen maak je alles met chroom weer als nieuw